Tabel - Proiect "O sansa pentru viitor"
Lucrarile de cadastru, impulsionate de dezvoltarea sectorului imobiliar. 6.000 de persoane fizice autorizate si firme din domeniu au încasat anul trecut onorarii de aproximativ 9 milioane de euro.

Iunie 2007

Piata lucrarilor de cadastru si geodezie a ajuns anul trecut la 26 milioane de euro, fata de 22 milioane de euro, la cât s-a cifrat în 2005. Aceasta dinamica a condus si la cresterea onorariilor totale încasate de cei care practica aceasta meserie.

Motivul cresterii acestei piete îl constituie, în primul rând, dinamica investitiilor din economie care genereaza automat si lucrari de cadastru si geodezie. Piata lucrarilor a înregistrat o crestere de 18%, comparativ cu anul precedent, potrivit datelor furnizate pentru "Adevarul" de catre Asociatia Patronala de Cadastru, Geodezie si Cartografie.

"Aceasta dinamica este fireasca, în contextul nivelului tot mai ridicat al investitiilor din economie. Acestea genereaza, inevitabil, si lucrari tot mai multe de cadastru si geodezie", a explicat, pentru "Adevarul", Valeriu Manolache, presedintele APCGC. Potrivit legislatiei în vigoare, onorariile percepute trebuie sa se încadreze între niste tarife minime si maxime.


Noul sistem de autorizare va „curata" piata

... mai mult
FIG Working Week 2007 a avut loc in Hong Kong in perioada 13-17 mai 2007. Tema centrala a acestui eveniment a constat in “Integrarea strategica a Serviciilor de Geodezie”.

Mai 2007

Tema centrala a acestui eveniment a constat in “Integrarea strategica a Serviciilor de Geodezie”. Au fost sustinute aproximativ 300 de lucrari stiintifice ce au abordat subiecte de interes pentru profesionistii din domeniu.

Romania s-a bucurat de o atentie speciala anul acesta in vitutea faptului ca Asociatia Patronala din Cadastru, Geodezie si Cartografie, reprezentata prin presedintele Valeriu Manolache, a devenit membru cu drepturi depline al Federatiei Internationale a Geodezilor in urma votului delegatilor prezenti. Romania are astfel doua organizatii reprezentante la FIG,certificate prin statutul de membru, care vor sustine interesele profesionale ale geodezilor din tara noastra.

Motto-ul care a stat la baza discursului inaugural a constat in ideea  exprimata de catre  Kofi Anan prin urmatoarele cuvinte: “ Buna guvernare este probabil singurul factor important pentru eradicarea saraciei”.


Buna guvernare presupune cooperarea intre guvern si ONG-uri.

... mai mult
 

casuta Contact :

Adresa : Splaiul Independentei nr. 202A, Et. 5,
Cam 23, Sector 6, Bucuresti

Tel/Fax : 021-310.03.36

E-mail : office@apcgc.ro

mareste
Mareste
casuta Coordonatori zonali :
Judetele Giurgiu, Teleorman, Calarasi

Claudia Candido RIZOLII

Tel : 021/674.64.39
E-mail :

Judetele Braila, Constanta, Galati, Tulcea.

Jianu NICOLAE

Tel : 0239/611.127
E-mail : topocom@artelecom.net

 ... mai mult