- Parteneriat cu Autodesk in ianuarie 2007 -

Autodesk a încheiat un Acord de Parteneriat cu Asociatia Patronala din Cadastru, Geodezie si Cartografie - APCGC

- comunicat de presa dat de Autodesk privind reinoirea Protocolului initiat in anul 2002 intre APCGC si Autodesk -

25% reducere la aplicatiile specializate Autodesk pentru membrii Asociatiei

Autodesk, liderul mondial în domeniul productiei de software pentru proiectarea asistata de calculator, se integreaza din ce în ce mai puternic pe piata de software specializat din România, sprijinind astfel companiile românesti sa îsi desfasoare activitatea în conditii legale.

În luna ianuarie a acestui an, Autodesk a încheiat un acord de colaborare cu Asociatia Patronala din Cadastru, Geodezie si Cartografie - APCGC, acord în baza caruia membrii asociatiei vor beneficia de reduceri de pâna la 25% pentru oricare dintre aplicatiile Autodesk specializate pe industrii achizitionate în perioada 1 februarie 2007 – 31 ianuarie 2008.

Acordul de parteneriat cu APCGC a fost semnat la initiativa A&C International, Distribuitorul Autorizat Autodesk în România, si succeda alte acorduri similare încheiate cu asociatii profesionale din tara noastra, precum Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri, Ordinul Arhitectilor din România, Federatia Patronala Constructii Masini, etc.

„Respectarea drepturilor de proprietate intelectuala este un aspect asupra caruia Comunitatea Europeana ne-a atras frecvent atentia. De aceea, intentia noastra este sa continuam încheierea de astfel de acorduri de colaborare si cu alte asociatii profesionale din tara, prin care dorim sa sprijinim companiile românesti sa îsi desfasoare activitatea în conditii legale” a declarat Cristian Dumitrescu, presedintele A&C International, Distribuitorul Autorizat al produselor Autodesk în România.

“Înca de la încheierea primului Acord de Parteneriat cu Autodesk, în anul 2002, APCGC a urmarit realizarea a cel putin doua obiective si anume acela de a oferi posibilitati atractive pentru membrii sai privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuala precum si oportunitatea de a utiliza aplicatii software performante, validate si confirmate pe plan international.
Consider ca rezultatele din ultimii ani, urmare a aplicarii Acordului de Parteneriat confirma pe deplin dezideratele initiale ale APCGC si Autodesk, fiind create premisele continuarii acestei colaborari de succes.”
- Valeriu Manolache, Presedinte al Asociatiei Patronale din Cadastru, Geodezie si Cartografie

Autodesk face parte din topul celor mai puternice 1000 companii din lume. Autodesk a luat fiinta în urma cu 24 de ani, numara 7 milioane de utilizatori oficiali în întreaga lume si este prezent în 106 tari. Autodesk investeste anual 20% din cifra sa de afaceri pentru cercetare si dezvoltare. Cel mai celebru dintre produsele Autodesk, parintele multor altor aplicatii specializate, este AutoCAD. Programele Autodesk incorporeaza tehnologii de ultima ora si au o vasta aplicabilitate: mecanica, infrastructura, arhitectura, constructii civile, digital media si servicii wireless de transfer al datelor, care îmbunatatesc considerabil procesul de proiectare si de management al ciclului de viata al produselor (PLM).

A&C International, „the CAD-CAMpany”, este distribuitorul autorizat al produselor Autodesk în România. Certificata ISO 9001-2000, compania furnizeaza solutii integrate software si hardware pentru proiectare, productie si analiza asistata de calculator (CAD/CAM/CAE) în urmatoarele domenii: mecanica, arhitectura, constructii civile, infrastructura, geodezie, cartografie, cadastru si multimedia. A&C International este Microsoft Certified Partner, IBM Business Partner, distribuitor Open Mind, Genius Mechanics, Contex, GTX, CGS si Consistent Software.

Asociatia Patronala din Cadastru, Geodezie si Cartografie – APCGC a fost fondata si înregistrata oficial în anul 1995 în scopul de a reprezenta si promova interesele profesionale si economice ale membrilor sai. APCGC reuneste în prezent peste 140 de companii , fiind organizata din punct de vedere teritorial în 7 zone. Este membra a Uniunii Generale a Industriasilor din Romania 1903, precum si a unor prestigioase organizatii internationale din domeniu.
Comunitatea de afaceri APCGC a înregistrat în anul 2004 o cifra de afaceri de 18,9 milioane de euro dintr-o piata estimata la 22,5 milioane de euro.
Aproximativ 80% din contractele de specialitate finantate de catre Banca Mondiala precum si din valoarea lucrarilor de cadastru urban din Romania sunt executate de catre membrii acestei asociatii. Mai mult de o treime din personalul societatilor comerciale afiliate APCGC sunt autorizati ca specialisti de catre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Recent, Asociatia Patronala din Cadastru, Geodezie si Cartografie a coinitiat si a sustinut promulgarea Legii 16/2007 privind organizarea si exercitatea profesiei de geodez. Finalizarea acestui demers constituie recunoasterea si alinierea normelor legale si profesionale la standardele internationale de specialitate.